Krajalnica hendi czesci

Szatkownica do warzyw elektryczna jest znacznie ważnym zaopatrzeniem w domach gastronomicznych. Codzienne krojenie wielokilogramowych ilości różnego sposobu warzyw w tryb ręczny znacznie podnosi koszty akcji oraz wydłuża czas przygotowania zaplecza przed otwarciem restauracji lub czas przygotowania posiłku w sklepach żywienia zbiorowego takich jak szkoły, domy spokojnej starości czy szpitale.

Oczywistym wyborem staje się wtedy zakup szatkownicy do warzyw, która również będzie i pełnić rolę szatkownicy do owoców. Niezależnie od sposobu prowadzonej placówki gastronomicznej warto zdecydować się na zbyt szatkownicy do profesjonalnego użytku. Prezentuje się ona niezwykle trudną wydajnością (nawet do 300 kg/h) i wytrzymałością, jest wszelkie niezbędne dokumenty i otwarcia i zrobiona jest z pewnej formy materiałów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. W większości przypadków urządzenie wykonane jest ze stali nierdzewnej oraz ma magnetyczny system bezpieczeństwa i hamulec silnikowy, zapewniający bezpieczną obsługę przez klientów. Do wyboru pamiętamy jeszcze zasilanie 230V lub na tzw. siłę, czyli 400 V, w zależności od posiadanej w terenu instalacji elektrycznej. Szatkownica do warzyw elektryczna posiada wiele nowych, łatwo wymiennych tarcz, które działają, że warzywa i produkty mogą przybierać kształt wiórków, plastrów lub kostek, a też specjalną przystawkę do zrealizowania frytek. Osobny wsad o kształcie półksiężyca jest do cięcia warzyw typu kapusta, seler, a pozostały podłużny wsad poświęcony jest do warzyw długich. W jakiejkolwiek chwili możemy jeszcze dobierać inne akcesoria według potrzeb. Danie nie powinno być zużywane do celów, do jakich nie jest przeznaczone jak np. krojenie sera. Przy zakupie szatkownicy do warzyw należy mieć, że nie istnieje to co prawda urządzenie o maksymalnych rozmiarach, ale zwykle waży ok. 30 kilogramów. Na rynku znajdziemy wielki wybór wartości oraz modeli, dzięki czemu dopasowanie odpowiedniego dania nie sprawi wielu problemów.