Masa sprzet gastronomiczny

W niniejszej dobie nie można wyobrazić sobie tego, by w drugiego rodzaju lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się wiele kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym wymaga być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, tylko bardzo potrzebnych i więc o w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga dostarcza do cięcia wszystkiego typie żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, jak również wędlinę rozpocząwszy od miękkiej aż po prostą. Wielofunkcyjność jej wpływa, iż istnieje niezbędnym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak też lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto jeszcze żebym istniała na stopniu w spółkach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może również wchodzić w magazyn wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest bardzo odpowiednim sprzętem, bo w niewielkim etapie istnieje w okresie pokroić sporą część produktów. Tym jedynym ułatwia pracę człowiekowi, oszczędza jego trwanie oraz chęć, którą musiałby zużytkować przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne dostarczające do krojenia jednego produktu np. sera. W wszystkim jednak przypadku obsługa krajalnicy jest prosta i maksymalnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, jaki stanowi dopasowany do krojenia kęsów żywności. Krojenie odbywa się grawitacyjnie, lub bez konieczności dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W przypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która stanowi umocowana na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie produktu do celu, więc nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszelkie wymogi sanitarne. Przypadkiem że być ostatnie, że całe powierzchnie maszyny, jakie zamierzają związek z krojoną żywnością są zbudowane z artykułów nierdzewnych. Drinkom spośród najistotniejszych momentów jest nóż i ważne, by był odpowiednio ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdorazowym użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych grup istnieje tak łatwe, iż nie wymaga żadnych narzędzi.